Znanstvenici su u sklopu zdravstvene kampanje ispitali 3.000 osoba, a 83 posto muškaraca priznaje da su prigovori njihovih partnerica opravdani.

Žene troše 7920 minuta godišnje na prigovaranje svojim muževima koje se odnosi na sitne kućanske poslove, njihovo opijanje i nebrigu o zdravlju. To znači da se na “zvocanje” potroši dva i pol sata svaki tjedan, ili 11 sati mjesečno ili pet i pol dana u godini.

Studija je rađena na više od 3.000 osoba, a provodi se u sklopu zdravstvene Everyman kampanje. Zaključak je da je najčešći predmet prigovora žena svojim partnerima to što ne brinu o kući.

Ostale pritužbe uključuju pranje suđa, konzumaciju alkohola i neodlazak liječniku. Većini žena nije neugodno što prigovaraju svojim muževima. Njih 87 posto priznalo da bi njihov partner teško učinio nešto od kućnih poslova da nema njihova prigovaranja.

Dok je većina muškaraca izjavila da nikada ne bi priznali da su "nekorisni" u kući, ipak je 83 posto anketiranih priznalo da često misli kako prigovori nisu bez razloga.

Iako se često govori kako je prigovaranje nepoželjan aspekt u vezama, ta je strategija čini se vrlo djelotvorna, ako je vjerovati rezultatima studije. Gotovo polovica ispitanica izjavila je da su muškarci ‘popustili’ nakon sat vremena, ako njihov partner nastavlja s istom temom, a daljnjih 21 posto popustio je nakon par sati - radi mira u kući!