:)

"Kuća na moru ti je kazna božija, em cijeli život ljetuješ na istom mjestu, em se ne možeš kurtalisati familije i prijatelja koji se uvaljuju, a za sobom neće ni da počiste, a ne da neki račun plate".

Ovako glasi tvit jednog Balkanca koji je vrlo brzo postao viralan - stotine komentara su upravo svjedoci tome.

Sve to nije ni čudo jer, da se ne lažemo, kuća na moru san je skoro svakog čovjeka, a posebno onih koji žive dalje od morske vode, pješčanih plaža i palmi.

"Jednom dao prijateljima, oni zaboravili slavinu, podigli parket i otišli nisu rekli, nego komšija pozvao. Na moje pitanje kako i šta, ti imaš da popraviš, dobro, popravih...nikad više nikom....", glasi jedan od komentara.

Jedna od tviterašica je imala slično mišljenje.

"Slažem se da je kazna božija i da stalno ljetuješ na istom mjestu. Kud sam popustila mužu za tu ideju… ali, klincima je super, pa se time tješim. Svakog ljeta tamo imaju svoju ekipu. I nemamo problem s rodbinom i prijateljima, muž i ja smo bili jasni da ne iznajmljujemo".

Ipak, neki bi se zato rado mijenjali pa su se mogli primijetiti komentari:

"Gdje je kuć jel' na prodaju", "Meni sad uopšte ne bi bio problem da ljetujem na jednom mjestu do kraja života. Ako je kuća još makar malo izolovana od ostalih bila bih tu i van sezone", "Ne bi mi bilo teško da je prodam".