VJENČALI SE PROŠLE GODINE

Britney Spears je zaradila oko 15 miliona dolara od svog ugovora o memoarima, ali njen uskoro bivši suprug, Sam Asghari, neće moći dobiti ni centa, prenosi Page Six.

Pop zvijezda, koja je priznala da je bila "malo šokirana" njihovim raskidom nakon šest godina, objavit će svoje memoare nazvane "Žena u meni" 24. oktobra.

Ipak Asghari neće moći profitirati ni od jedne knjige, čak i ako Spears, progovori o tome šta je dovelo do raspada njihovog braka koji je trajao 14 mjeseci.

Usred izvještaja da je Asghari potpisao ugovor na osnovu kojeg će mu platiti milion dolara za svaku godinu braka u slučaju raskida, izvor za Page Six je rekao: "Britney i Sam imaju potpuno gvozdeni predbračni ugovor. On u suštini ne dobija ništa – nema miliona, i sigurno neće profitirati od Britneyine knjige, to je njena knjiga".

Otkriće da Spearsini prihodi od knjiga neće biti podijeljeni sa Asgharijem dolazi nakon godina pitanja o njenim finansijama.

Izvor je za Page Six otkrio kako je pjevačica bila bez novca u periodu kad je dobila staratelja. Nakon svojih početaka do slave 1990-ih, Spears je bila među onima iz muzičke industrije koji su najviše zarađivali od prodaje muzike i turneja.

Ipak u vrijeme kada ju je njena porodica natjerala da 2008. godine dobije staratelja to nije bio slučaj.

Morala je da isplati milione Kevinu Federlineu, svom bivšem suprugu - i nastavit će to činiti dok se on brine o njenim sinovima, dok ne postanu punoljetni.