SAM NAZIV JE NAGOVJEŠTAJ

Taylor Swift naizgled je ponovo rasplamsala svoju dugogodišnju svađu sa Kim Kardashian objavivši pjesmu na novom albumu za koju su fanovi uvjereni da je namijenjena reality zvijezdi.

Američka pjevačica je u petak zvanično izbacila "The Tortured Poets Department" - svoj 11. studijski album - koji uključuje 31 novu pjesmu.

Nakon što su pjesme izašle, fanovi su uvjereni da je 24. numera - "ThanK you aIMee" - usmjerena na Kim, jer su slova K,I i M istaknuta kako bi se napisalo njeno ime. Taylor pjeva u jednom stihu: "Kad zamišljam svoj rodni grad // Tu je tvoja bronzana statua // I ploča ispod // koja prijeti da me gurne niz stepenice, u našoj školi"

Čini se da Taylor također spominje Kiminu 10-godišnju kćer North West koja pleše uz njen singl "Shake It Off" iz 2014. na TikToku , smatrajući to ironičnim jer ta "pjesma govori o njoj".

"I tako sam ti promijenila ime, i sve stvarne ključne tragove// I jednog dana, tvoje dijete dođe kući pjevajući pjesmu za koju samo nas dvije znamo da je o tebi", govore stihovi u nastavku pjesme.

Dijeleći svoja razmišljanja na Twitteru, fanovi su uvjereni da je ovo nastavak svađe: "aIMee je o Kim Kardashian. Ovaj album je tako nepovezan", "Kim tvoj dan obračuna je stigao", "Dobrodošla na svoju traku".

Dugogodišnja svađa Taylor i Kim zapravo je počela zahvaljujući pjevačicinom sporu sa Kanyeom 2009. godine, kada je on upao na binu na VMA dodjeli kada je ona osvojila nagradu za najbolji ženski video. Bijesni Kanye je izašao na binu da izjavi da je Beyonce trebalo da osvoji nagradu. Nakon što se vjenčala s Kanyeom 2014. godine, ona je ponosno bila uz njega kada je dobio prestižnu Vangard nagradu na VMA.

Činilo se da su "zakopali ratne sjekire" jer mu je Taylor uručila nagradu. Međutim, u kasnijem intervjuu, Taylor je napomenula da je to daleko od stvarnosti.