U magazinima, na televiziji i na reklamama uvijek stoje djevojke s dugim nogama, vitkim tijelima i bujnim grudima, koje diktiraju standarde ljepote.

No, kao i svi ostali stanovnici Planete, i slavni veoma često imaju problema s viškom kilograma.
 
Iako ih, na žalost, nema često u javnosti, neke su zvijezde tokom prethodne godine nakupile malo masnih naslaga na svojim tijelima. Čini nam se da bi one bile mnogo bolji uzor mladim djevojkama, od anoreksičnih primjeraka koje stalno viđamo u medijima i koje nas uvjeravaju da je samo premršavo tijelo lijepo.

Christina Aguilera, Mariah Carey i Janet Jackson samo su neke od djevojaka, koje pokazuju da se može biti uspješan i zadovoljan sa sobom, bez obzira da li ste mršavi ili nešto puniji, prenosi Ljepota.ba.

Nicole Eggert, koji je u 90-tih dok je glumila u poznatom serijalu Baywatch, u prepoznatljivom crvenom kupaćem kostimu budila maštu mnogim muškarcima. Danas, s 39 , oblači se mnogo manje provokativno i svoje obline skriva s širim modelima odjeće.

Među zvijezdama, čija tjelesna težina stalno varira, spada i Britney Spears, koja je vrhove top muzičkih ljestvica osvojila već sa 17 godina. Sa trudnoćom, dobila je nekoliko kilograma, a njeni mišići na savršeno isklesanom tijelu postali mnogo manje vidljivi. No, Britney se ne opterećuje previše tim, nego i dalje samouvjereno nosi seksi odjeću kao i ranije.

I Mariah Carey koja je 90-ih važila za najseksi pjevačicu, s godinama, a naročito s trudnoćom, na svome je tijelu pridobila nešto suvišnih kilograma, koje je očito ne brinu jer izgleda vrlo sretno i zadovoljno.

Ne tako davno, još jedna pjevačica budila je maštu muškaraca svojim savršenim tijelom na kojem je nosila veoma oskudnu odjeću. No, sada, kada tijelo Christina Aguilera nije ni blizu onom vitkom po kojem je pamtimo, čini nam se da je njen osmijeh mnogo širi i iskreniji.

Janet Jackson, je prošlog ljeta u videospotu pokazala svoj savršeno oblikovani trbuh, no s dolaskom hladnijih mjeseci i kilogrami na njenom tij elu su se nakupljali, a trbušni mišići sve više nestajali.

No, to Janet, čini se, ne zabrinjava previše, jer ona i dalje s mnogo energije  odrađuje svoje nastupe, samo što sada svoj stomak skriva ispod nešto dužih majica. Nekoliko kilograma tokom godine dobile su Micha Barton, Alicie Keys, Kelly LeBrock.

{gallery}galerije/stars{/gallery}