Svi znamo da holivudske zvijezde zarađuju sulude svote, a neki od njih mogu se osigurati za cijeli život i prije no što navrše dvadeset i jednu godinu. MovieFone  sastavio je listu od deset najbolje plaćenih mladih holivudskih glumaca za proteklu godinu.

Broj 10: Selena Gomez

Lijepa devetnaestogodišnjakinja dobivala je "samo" 30,000 dolara po epizodi serije, ali s obzirom na njezinu ljepotu i ljubavnu vezu s Justinom Bieberom, Selena pravu lovu zarađuje od reklama i sponzorskih ugovora. Ove godine je navodno zaradila 4 miliona dolara.

Broj 9: Chloe Moretz

Lijepa Chloe ima samo 14 godina, a već "vrijedi" 4 milijuna dolara. Od zvijezde filma "Kick ass" očekuju se veliki uspjesi, pa se pretpostavlja da će uskoro ona zasjesti na mjesto broj 1 ljestvice najbogatijih holivudskih klinaca.

Broj 8: Keke Palmer

Ova mlađahna glumica pojavljuje se u raznim tinejdžerskim emisijama, a njezina vrijednost procjenjuje se na 7.5 miliona dolara.

Broj 7: Jaden Smith

Trinaestogodišnji sin Jade Pinkett i Willa Smitha glumi već godinama, a do sada je zaradio 8 miliona dolara.

Broj 6: Abigail Breslin

Petnaestogodišnja Abigail Breslin glumi u najočekivanijoj romantičnoj komediji godine "New Years Eve", a njezino bogatstvo procjenjuje se na 12 miliona dolara.

Broj 5: Dakota Fanning

Lijepa Dakota "teška" je čak 16 miliona, a baš kao i Selena Gomez, većinu love zarađuje od sponzorskih ugovora.

Broj 4: Taylor Lautner

Taylor je bio super plaćen i za uloge u filmovima "Sumrak", a za ulogu u novom filmu "Abduction" dobio je čak 7.5 miliona dolara.

Broj 3: Robert Pattinson i Kristen Stewart

Ovaj prekrasni para zaradio je 25 miliona dolara po osobi za filmove "Sumrak", a dobit će i profit od prodaje karata na kino blagajnama.

Broj 2: Rupert Grint, Emma Watson i Daniel Radcliffe

Ekipa filmova o "Harryju Potteru" lijepo se obogatila,  a dok se Emma i Rupert procjenjuju na 50 miliona dolara, sam Harry - Daniel Radcliffe "težak" je 38 miliona dolara.

Broj 1: Miley Cyrus

Bez obzira na kritiziranje zbog lascivnog ponašanja i lošeg pjevanja, ova Disneyjeva zvijezda uspjela se održati u top 10. Zgodna Miley najbolje je plaćena tinejdžerska glumica, a izvori kažu da je "teška" čak 120 miliona dolara!