Nisu samo holivudske zvijezde, pjevači i glumice pod pritiskom da uvijek budu krajnje dotjerane, lijepe i što je najvažnije mršave. Sa tim istim demonom bori se i princeza Kate Middleton koja živi san svake djevojke da postane princeza. Ali, očito je da što se kate više trudi biti besprijekorna, to je njeno tijelo sve tanje i tanje.

Mada je Kate udajom za princa Williama postala princezom i dobila titulu Vojvotkinje od New Yorka te time ostvarila san o princu na bijelom konju koji sanjaju brojne djevojke,

Katein život je daleko od savršenog. Naime, ona sada živi pet sati udaljena od svoje porodice i prijatelja, pod ogromnim je i neprestanim stresom zbog nužne sigurnosti i moguće otmice, šuška se kao je kraljica neprestano kritikuje, pa sve do toga da javnost ne može dočekati da ona i William porade na potomstvu i osnuju porodicu, a ne treba niti zaboraviti njen stalni strah za Williamovu sigurnost koji radi kao vojni pilot, piše Tportal.

"Prije vjenčanja Kate smršala za čak dva konfekcijska broja i svidjela joj se njena nova figura, ali nekoliko mjeseci njena težina i dalje opada ne pokazujući znakove prestanka", tvrdi izvor blizak Kate za magazin Life&Style.

Katein život je nakon udaje za princa Williama toliko ubrzan i haotičan da je 29-godišnja Kate pronašla jedninu stvar koju može kontrolisati –svoje tijelo. "29-godišnja Vojvotkinja od Cambriodgea svoje dane ispunjava neprestanim vježbanjem i brojenjem kalorija te često odbija jesti. To je njen oblik pobune protiv kraljice i ostalih te način da se sama zauzme za svoj život", tvrdi izvor.

Nutricionisti smatraju kako je od posjete Sjevernoj Americi Kate izgubila dodatnih 2,2 kilograma te njena težina sve više privlači pažnju javnosti. Kate se svako jutro ustaje vrlo rano te trči plažom ili vježba u svojoj privatnoj teretani, a čak i se odrekla svoje 'ovisnosti' o gumenim bombonima, pizzi i francuskom hljebu".

"Prijatelji je neprestano pokušavaju nagovoriti da pojede nešto, no ona ih samo ignoriše ili odbija hranu. Kada se razgovara o hrani, Kate uvijek pokušava promijeniti temu razgovora ili glumi da jede ili se izvinjava da nije gladna", tvrdi izvor.

Čak je i njena mlađa sestra Pippa počela nazivati i do pet puta na dan kako bi provjerila njene prehrambene navike, a njen suprug, princ William je pokušava nagovoriti da uzme pauzu od strogih dijeta i vježbanja te da provede sa Pippom ležeran vikend u Londonu. "William je jako zabrinut, ne želi da se Kate razboli", tvrdi izvor.