Vjenčanje manekenke Kate Moss i njenog izabranika rockera Jamieja Hincea zaista je bio trenutak koji je modni svijet s nestrpljenjem iščekivao.

Tokom tog posebnog dana za englesku ljepoticu za fotografisanje bio je zadužen poznati fotograf Mario Testino. Njegovi radovi prvi put su objavljeni u američkom septembarskom izdanju magazina Vogue.

Kate Moss ima 20 godina iskustva pred kamerama i zna pozirati, ali fotografije načinjene na dan njene svadbe pokazuju koliko je zaista bila sretna i opuštena. Na jednoj fotografiji prikazan je zaljubljeni par kako, skriven od gostiju, u prirodi dijeli poljubac.

Manekenka je pred objektiv aparata stala i sa svojom kćerkom Lilom Grace, a fotografija prikazuje pravu bliskost majke i kćerke.

Moss je u razgovoru za Vogue istakla da su se ona i Hince odlučili vjenčati nakon što su pogledali dokumentarac "My Big Fat Gypsy".

"Opčinjena sam ciganima. Njima nije dozvoljeno ništa prije braka, zato se i odlučuju na vjenčanje tako mladi. Ne možete vjerovati kakve haljine nose. Gledala sam u Jamieja i osjećala se poput tih djevojčica, ciganki, koje život provede čekajući na taj dan", ispričala je manekenka.

Dodala je i to da je prije vjenčanja bila jako nervozna. I ranije je pripremala zabave, ali ova je bila drugačija.

"Morate paziti na svaki detalj. Jamie mi je tada rekao da se nada da ću se vratiti u normalu nakon vjenčanja", ispričala je Moss za Vogue.

Njenu haljinu dizajnirao je John Galliano, dizajner koji se našao u središtu skandala zbog antisemitizma.

{gallery}galerije/kate-moss{/gallery}