S obzirom da je njihov dolazak na Sarajevo film festival bio planiran u najvećoj tajnosti, slavni holivudski par nije htio trošiti dragocjeno vrijeme na usluge visažista i stilista – suprotno uobičajenom, lijepa glumica sama se našminkala i složila frizuru.

"Desant na Sarajevo" Angeline Jolie (36) i Brada Pitta (47) bio je razrađen do posljednjeg detalja. Slavni par je doletio iz Londona privatnim avionom na sarajevski aerodrom nešto prije 18 sati, a samo dvadeset minuta kasnije festivalskom limuzinom neprimijećeno su se dovezli na sporedni ulaz Narodnog pozorišta.

Za njih je unutra bila uređena posebna garderoba u kojoj su se osvježili i presvukli. Angelina Jolie obukla je dugu haljinu sa prorezom libanonskog dizajnera Elieja Saaba i obukla Jimmy Choo štikle te se sama lagano našminkala, dok je Brad Pitt izabrao opušteniju kombinaciju: crno odijelo i bijelu košulju, ali bez kravate.

Koliko su holivudske zvijezde neopterećene svojim statusom, najbolje se moglo vidjeti i po tome što su u Sarajevo došli bez svojih ličnih čuvara, samo sa jednim pomoćnikom, te ni u jednom trenutku nisu zahtijevali poseban tretman. Naprotiv, imali su potrebu izviniti se što u glavnom gradu Bosne i Hercegovine ostaju samo četiri sata, piše Gloria.
"Žao mi je što moramo tako brzo otići, ali Brad se mora vratiti na snimanje", objasnila je Angelina zašto je njihova posjeta u Sarajevu tako kratka.