VIŠE RAZLOGA

Sigurno ste tokom leta pili kafu koju vam ponudi stjuardesa. Međutim, postoje dovoljno dobri razlozi zašto to ipak ne biste trebali raditi.

Član kabinskog osoblja, poznat na mreži samo kao Kevin, često koristi svoj TikTok te otkriva kako funkcioniše vazduhoplovna industrija.

U nedavnom postu, Kevin je iznio svoje mišljenje o nedavnoj temi na Redditu o kafi tokom leta avionom.

Jedan komentar na temi, od osobe koja tvrdi da je pilot, glasio je da se kafa nikada ne treba piti u avionu, jer se rezervoar za vodu rijetko čisti. Kevin je to podržao, dodajući još odvratniji razlog.

"Činjenica da se rezervoari vode rijetko čiste trebalo bi da vas najmanje brine. Mene je oduvijek brinuo način na koji stjuardese moraju čistiti posudu za kafu. Iz bilo kojeg razloga, ne bismo trebali prazniti posude za kafu u kanalizaciju, trebali bismo prazniti u WC šolju. Kada uzmete posudu za kafu i ispraznite je u WC školjku, da ne biste posvuda napravili veliki nered, morate se malo približiti školjci. I zamišljam da postoji neka vrsta čestica, bakterija, bilo čega što se vraća izravno u posudu za kafu koja se vraća natrag u aparat za kafu", navodi.

Ovaj problem nije vam važan ako ste otmjeni putnik prve klase gdje obično postoji namjenski aparat za kafu.