Elizaveta Peskova

Elizaveta Peskova (24), kćerka Putinovog glasnogovornika Dmitrija Peskova, na društvenim mrežama objavila je story u kojem osuđuje rusku agresiju na Ukrajinu.

Peskova je objavila crni kvadrat u kojemu piše “ne ratu”, rečenicu koju smo nebrojeno puta u ovih nekoliko dana vidjeli na protestima protiv ruske invazije na ruskom govornom području.
Objava je u međuvremenu izbrisana, ali su je stigli objaviti, između ostalog, podijeli je i BBC-jev novinar Francis Scarr.

Dmitri Peskov je Putinov glavni glasnogovornik koji redovno daje izjave novinarima o potezima i politikama ruskog predsjednika i širi propagandu s Kremlja.

Sve je više onih koji dižu glas protiv Putinovog terora.

Podsjetimo, kćerka vlasnika Chelseaja Romana Abramoviča, Sofia, jučer se dramatičnom objavom pridružila zboru bogatih Rusa koji su otvoreno napali Vladimira Putina zbog invazije na Ukrajinu.

Ova 27-godišnja nasljednica, koja većinu vremena provodi u Londonu, podijelila je objavu na Instagramu na kojoj je slika prekriženog Putina uz poruku: “Najveća i najuspješnija laž propagande iz Kremlja je da većina Rusa stoji uz Putina”.