Muškarac je zamalo umro nakon što je u rektum umetnuo jegulju od 20 centimetara u čudnom pokušaju da se izbori sa "tvrdom stolicom".

U julu, nakon što je pokušao primijeniti "stari narodni lijek" sa jeguljom, za koji se tvrdi da će pomoći pri pražnjenju crijeva, muškarac iz Xinghua, istočna Kina, umalo je izgubio život. Jegulja se, naime, premjestila iz rektuma u debelo crijevo i prožvakala ga, pristupajući abdomenu.

Neimenovani čovjek otišao je u bolnicu, a u početku je bio "previše stidljiv" da posjeti ljekara.

Hirurzi su uklonili još uvijek živu jegulju, ali su obavijestili čovjeka da je mogao umrijeti od hemolize, koja se događa kada se crvena krvna zrnca unište nakon što bakterije iz debelog crijeva dođu do želuca, piše Unilad.

Ovo nije prvi put da se bizarni "stari narodni lijek" isprobava. Prošle godine je drugi Kinez isprobao istu metodu. Jegulja je navodno čovjeku probila crijeva, umrla, a potom je sedmicu bila u trbuhu. Jegulja je morala biti uklonjena hitnom operacijom, a čovjek je bio teško zaražen. Pušten je nekoliko sedmica kasnije.


Jegulja je hirurški odstranjena (FOTO: Guangdong Television)

Drugi je čovjek pokušao sakriti šta je uradio tvrdeći da mu je riba "skliznula" u rektum kada je slučajno sjeo na nju nakon što je bolničko osoblje pronašlo afričkog šarana u njegovom želucu.

Uprkos nekoliko incidenata sa ljudima koji su pokušavali ublažiti zatvor ubacivanjem jegulje u rektum, nema dokaza koji bi podržali ovakav "narodni tretman", a metoda se može pokazati fatalnom.

Faktor/unilad.co.uk