Pomno proučava Kur"an

"Mislim da je važno proučiti sve svete knjige. Kao što mi moj prijatelj Jaman stalno kaže: dobar musliman je i dobar Jevrejin, a dobar Jevrejin je i dobar hrišćanin, i tako dalje. Mogu samo da se složim s njim", rekla je pjevačica za časopis "Harpers Bazar".

Američka pjevačica Madona oduvijek je gajila veliko interesovanje za religiju. Iako je odrasla u katoličkoj porodici, voljela je da proučava i druge vjeroispovijesti.

Prije nekoliko godina, ona je bila opsjednuta kabalom, jevrejskom mistikom, do te mjere da se preobratila u judaizam. Sada kada je u vezi sa plesačem Brahimom Zaibatom, koji je musliman, pjevačica želi da se posveti islamu.

U intervjuu koji je dala modnom časopisu "Harpers Bazar", Madona je otkrila da pomno proučava Kur'an. Ona je navela da je islam sve više intrigira, posebno nakon boravka u Malaviju, gdje je usvojila ćerku Mersi.

"Mislim da je važno proučiti sve svete knjige. Kao što mi moj prijatelj Jaman stalno kaže: dobar muslima je i dobar Jevrejin, a dobar Jevrejin je i dobar hrišćanin, i tako dalje. Mogu samo da se složim s njim", kazala je Madona.