Muškarac odlučio da neće više čekati

Ovaj je muškarac odlučio da neće više čekati. Aktivirao je vrata za izlaz u slučaju nužde i rekao da ide putem krila.

Jedan putnik aviokompanije "Ryanair" mogao bi se suočiti s velikom kaznom nakon što je, umoran od čekanja za dopuštenje da napusti avion, odlučio samoinicijativno kroz njega iskočiti kroz izlaz za slučaj nužde, i pritom završio na krilu letjelice.

Muškarac je odlučio izaći iz aviona nakon što je on stigao u aerodrom Malaga iz Londona s jednim satom zakašnjenja, a putnici su nakon toga još zadržani i nije im dopušteno odmah napustiti letjelicu.

Državljanin Poljske

Osoblje aviona naredilo mu je da se u njega vrati, a tamo je i zadržan dok nije stigla policija. Radi se o 57-godišnjem državljaninu Poljske koji živi u Malagi. Jedan je putnik cijeli incident snimio, a snimak je kasnije objavljen na Internetu.

Španac Fernando del Vale Viljalobos (Del Valle Villalobos) koji je sve snimio, rekao je da je avion iz Londona krenuo s jednim satom zakašnjenja i stigao u Malagu, no onda su putnici idućih 30 minuta zadržani u letjelici bez objašnjenja iz "Ryanaira".

- Ovaj je muškarac odlučio da neće više čekati. Aktivirao je vrata za izlaz u slučaju nužde i rekao da ide putem krila - kaže Vilajlobos.

Nezadovoljni putnik snimljen je kako pokušava skočiti s krila držeći putnu torbu. Navodno je pritom razgovarao s osobljem koje ga je pokušalo odgovoriti od tog pothvata.

- Sjedio je na krilu dok ga osoblje nije uspjelo vratiti natrag u avion - kaže Fernando i dodaje da ne zna zašto je to ovaj putnik učinio.

- Vjerojatno mu je bilo dosta svega i to je prva stvar koja mu je pala na pamet - dodao je Fernando.

Mogućnost visoke kazne

Incident se dogodio jučer. Muškarac na kraju nije uhićen, no policija je zabilježila njegovo ime i podatke kako bi ga prijavili za ometanje sigurnosti na aerodromu. Sada se očekuje da će dobiti visoku novčanu kaznu.

- Ljudska je glupost na visokoj razini. Ovo je neko koga nikad više ne bi smjeli pustiti u avion, do kraja njegova života. Nevjerovatno je što sve ljudi rade - jedan je od komentara na društvenim mrežama ispod snimke.