Trump ruši još jednu tradiciju

Prema podacima Muzeja predsjedničkih kućnih ljubimaca, Bijela kuća je do sada bila dom više od 300 životinja, među kojima desetina pasa, konja i ptica, ali i medvjeda, tigra i čak aligatora.

Najimpresivniju "menažeriju" bez sumnje je imao bivši predsjednik Teodor Rozvelt, koji je gajio gotovo 50 životinja uključujući, između ostalog, jazavca, kukuviju i jednonogog pijetla, ali i hijenu, kojota i medvjede. Interesantan je i podatak da su demokratski predsjednici u prosjeku imali po šest kućnih ljubimaca, a republikanski - devet. 
Posljednji predsjednik u američkoj historiji koji nije imao kućnog ljubimca bio je Andrewu Johnsonu, koji je otišao sa funkcije 1869., a poznat je po tome što je jedan od samo dva opozvana američka predsjednika. Suočenom sa sve oštrijim kritikama da upravlja haotičnom administracijom i da postoje sumnjive veze između njegovog predizbornog tima i Rusije koja se, navodno, miješala u američke izbore, Trumpu bi moglo prijati društvo kućnog ljubimca, možda nekog četvoronožnog prijatelja, ocijenjuje britanski list. 
U tom kontekstu, "Ekonomist" citira Haria Trumana, američkog predsjednika od 1945. do 1953., koji je često govorio: "Ako želiš prijatelja u Washingotnu, nabavi psa".