Slučaj globalnih prijevara

Istraga vezana za pranje novca urodila je plodom u mjestu pored Bostona u SAD-u. Policija je u madracu pronašla skrivenih 20 miliona dolara.

Ured američkog državnog odvjetništva u Bostonu objavio je fotografije povezanih snopova novčanica, koje su agenti FBI-ja otkrili tijekom racije u sklopu istrage oko pranja novca. U madracu, u jednom stanu u Westboroughu pored Bostona, pronađeno je čak 20 miliona dolara.
Istražitelji koji rade na rješavanju slučaja globalnih prijevara teških tri milijarde dolara, slijedili su muškarca porijeklom iz Brazila do adrese navedenog stana u Westboroughu.
Riječ je o 28-godišnjem Cleberu Reneu Rizeriu Rochi, koji je sukladno navedenom i optužen za urotu sa svrhom pranja novca, prenosi Sky News.
Istražitelji su provodili istragu oko firme TelexFree Inc., koja ima sjedište u Marlboroughu u Massachusettsu, oko sumnji da su upleteni u pranje novca.
Još 2014. godine federalni agenti su izveli raciju njihovog sjedišta te je protiv dvojice osnivača te firme pokrenut i sudski postupak. Jedan od njih, Carlos Wanzeler, uspio je pobjeći u Brazil, gdje je i ostao.
Drugi osnivač, James Merrill, priznao je krivnju i čeka presudu suda u februaru.