Po tržnicama, bolnicama...

Pristalicama ISIL-a putem interneta upućen poziv da po Evropi izvode napade po tržnicama i bolnicama.

Organizacija koja podržava grupu Islamska država Irak i Levant pozvala je svoje prisalice da u božićnom i novogodišnjem razdoblju po Evropi izvode napade po tržnicama i bolnicama, a muslimane da se što dalje uklone od kršćanskih slavlja.
Prijetnja je uslijedila jer su evropske vlasti pojačale sigurnosne mjere nakon napada u Berlinu za koji odgovornost prisvaja ISIL, a u kojem je ubica kamionom naletio na mnoštvo ljudi tokom božićnoga sajma i ubio 12 ljudi, prenosi Hina.

'Savršene mete'

Nashir Media Foundation, koja podržava grupu Islamska država Irak i Levant, objavila je svoju poruku na internetu, a poruka je opremljena slikama boraca s puškama i noževima, Djedom Mrazom, sobom i novogodišnjim drvcem.
"Njihova slavlja, okupljanja, klubovi, tržnice, pozorišta, kina, trgovački centari pa čak i njihove bolnice su savršene mete za vas", izrečeno je u online poruci "Osamljenih vukova" u Evropi.
U poruci je pisalo i kako će grupa Islamska država Irak i Levant "zamijeniti vatromete pojasevima s eksplozivom i eksplozivnim uređajima pa će se njihovo pjevanje i pljeskanje pretvoriti u plač i tugovanje".