Prijeti mu zatvor do sedam godina

Prije dva dana u Americi je uhapšen pripadnik Kosovskih snaga bezbjednosti pod osnovanom sumnjom da je seksualno iskoristio 14-godišnju djevojčicu.

Glasnogovornik KSB-a, Ibrahim Shala, rekao je za list "Express" da je uhapšen njihov poručnik. Također je rekao da će prema odredbama preduzeti i mjere povodom ovog slučaja.

"Da, istina je da je uhapšen poručnik Ismail Sekiraqa. On je u Americi boravio i pratio nekoliko treninga i kurseva u Fort Leonard Woods, kao međunarodni student. Rečeno nam je da je pod istragom i da je uhapšen", rekao je Shala za "Express".

23-godišnji Ismail Sekiraqa je osumnjipčen da je navodno imao seksualne odnose sa 14-godišnjakinjom, osmog i devetog juna. On se ovim djelom suočava sa sedam godina zatvora, prenosi portal "Pulaksi County Daily News".

U dokumentima koji su dostavljeni Sudu u ponedjeljak, rečeno je da je rodbina maloljetne djevojčice rekla da je djevojčica silovana u dva navrata od strane Ismaila Sekiraqe.

Sekiraqa je član KBS, učestvuje u obuci u Fort Leonard Woods međunarodnih studenata.

Dokumenti dostavljeni sudskoj istrazi ne ukazuju na njegov vojni čin.

U izvještaju o istrazi stoji da djevojčica koja živi u Missouriju je radila kao dadilja kod svoje tetke u Pulaski Country, prošle sedmcie.

Međutim, rođaci 14-godišnje djevojčice su rekli vlastima da je ona rekla da je mislila da je zaljubljena u Sekiraqu, te da nije željela da sarađuje sa pravdom.

Istražitelji su razgovarali sa maloljetnicom u ponedjeljak, ali ona nije željela da daje izjave rekavši da nikoga ne želi uvoditi u nevolje.

Ona je opisala Sekiraqu kao prijatelja sa Kosova, koga je upoznala prije dvije sedmice te da su u dva odvojena slučaja, kada je ona bila kod tetke radeći kao dadilja, "spavali" zajedno, ali oboje nisu nosili odjeću.

14-godišnjakinja je izjavila da je sve rekla svojoj sestri, i razlog zbog čega je otišla u bolnicu je da uradi test trudnoće i potvrdi da nije dobila nikakvu zaraznu bolest.

Djevojčica je kasnije i svojoj tetki rekla u vezi njenog odnosa sa vojnikom sa Kosova. Kako bi saznala više o slučaju, ona je otišla kod Sekiraqe i raspitala se o događaju, piše dalje list" Express".

Sekiraqa joj je priznao da je imao seksualni odnos sa maloljetnicom i zamolio je da ne prijavi slučaj, stoji u izvještaju istražitelja.