Taj genocid traje i dalje

Nadia Murad Basee Taha je 21-godišnja pripadnica jazida, a neko vrijeme bila je ISIL-ova seksualna robinja. Danas se bori za prava žrtava nasilja, piše Telegraph.

"Kada govorim, ne govorim samo u svoje ime, nego u ime svih žena i djece koji su pogođeni ratom", rekla je Nadia koja ovih dana sudjeluje u kampanji za žrtve u Velikoj Britaniji.

Opisala je kako su joj militanti ISIL-a ubili šestoro braće i majku na sjeveru Iraka, nakon čega je ostala siroče.

"Mnogi misle da je moja priča grozna. No, ima i obitelji koje su izgubile desetero braće. Prošla je godina i pol od kad je krenuo genocid ektremista  nad jazidima u Sindžaru. No, taj genocid traje i dalje. Svakog dana polako umiremo jer je svijet nijem na našu bol i tragediju.

Moja majka vidjela je kako ubijaju moju braću, a onda su smaknuli i nju. Oca nismo imali i već smo bili siročad. No, kada su me ekstremisti  odveli u Mosul i silovali, zaboravila sam na svoju majku i braću. Ono što su mi radili bilo je gore od smrti", ispričala je.

Dodala je da se 3400 žena pripadnica jazida još nalazi u rukama islamista koji djevojčice od devet godina prodaju kao seksualno roblje, prenosi Telegraph.