Treći dan zaredom

Izraelske vlasti treći dan zaredom upadaju u bolnicu u Jerusalemu, koriste gumene metke i dimne bombe da bi se domogli medicinskih kartona Palestinaca koji su navodno ranjeni u okršaju s policijom.

Izraelske vlasti već treći dan zaredom upadaju u bolnicu u Jerusalemu. Koriste gumene metke i dimne bombe da bi se domogli medicinskih kartona Palestinaca koji su navodno ranjeni u okršaju s policijom.
Izraelske vlasti upale su u bolnicu u Jerusalemu treći dan zaredom, koristeći gumene metke i dimne granate, sa ciljem da se domognu u medicinske dokumentacije Palestinaca koji su navodno ranjeni u sukobima s policijom.
Izraelski policajci upali su u Bagthamha Makassed bolnicu u Jerusalemu u naselju al-Tur koristeći gumene metke, granate i dimne bombe u četvrtak.
Vlasti žele pronaći medicinski karton o 15-godišnjem palestinskom dječaku, koji je navodno pogođen metkom tokom nedavnog sukoba s izraelskim snagama sigurnosti, prenosi Haaretz.
Uplašeni da ne budu ozlijeđeni u raciji, ljudi su počeli panično bježati iz bolnice. Dok su bile u bolnici, izraelske snage maltretirale su i vrijeđale pacijente.
Izraelske vlasti kažu da bolnica nije postupila prema zakonu i da nije prijavila one koji su ranjeni u pucnjavi.
Nije bilo hapšenja tokom ove racije u bolnici, kazali su u bolnici. Međutim, policija je saopćila da su našli traženi medicinski karton i da će protiv tinejdžera biti podignuta optužnica.
Dr. Ali Al-Husseini, šef bolnice, kazao je za agenciju Maan da su doktori odbili da daju policiji podatke o pacijentima, kako bi zaštitili privatnost pacijenata.
"Nije naš posao da dajemo bilo kakve informacije o bilo kome ko se liječi u bolnici, ili da od njih tražimo lične podatke. Naš posao je da pomognemo tim ljudima medicinskim tretmanom" , kazao je al-Husseini.