Koristeći

Profil Bijele kuće na Twitteru odaslao je i više nego suptilnu poruku javnosti koristeći metode izraelskog premijera Benjamina Netanyahua.

Kako bi pokušali slikovito objasniti stav o iranskom dogovoru o nuklearnom programu, Bijela kuća je iskoristila poznati crtež bombe koju je koristio Netanyahu prilikom svog govora na Skupštini Ujedinjenih nacija prije tri godine.
Washington i Tel Aviv razilaze se kada je u pitanju postignuti dogovor sa Teheranom. Netanyahu se drži stava da Iran ne bi uopće trebao posjedovati tehnologiju za bilo kakvo iskorištavanje nuklearne energije. 
S druge strane, SAD uz pet drugih svjetskih sila zadovoljno trljaju ruke nakon razgovora u Švicarskoj, a koji su zaključeni preliminarnim dogovorom o drastičnom smanjenju nuklearnog kapaciteta Irana.
Kako se kroz medije i zvanične izjave njihovo neslaganje prolama sve glasnije, Bijela kuća očigledno Izraelu doslovno pokušava nacrtati pozitivne strane dogovora koristeći "jezik" njihovog premijera.
Na lijevoj strani slike stoji opis situacije bez dogovora, a koju je opisao sam Netanyahu, dok sa desne strane stoji opis iranskog kapaciteta nakon implementacije dogovora postignutog u Švicarskoj.