Prije nego se srušio u francuskim Alpima

Novi dokazi koji su se pojavili danas, pokazuju da je avionu Germanwingsa trebalo najmanje 18 minuta da se sruši, a ne osam, kako je ranije navedeno.

Francuska ministrica saobraćaja Segolene Royal kazala je da je posada leta 9252 prestala komunicirati putem radija s tornjem u 10:30 sati u utorak kada je avion letio preko Mediterana. 
Avion je udario u strmu stranu planine francuskih Alpa ubrzo nakon 10:48 sati. U tih 18 minuta postupno je gubio visinu i sa 28.000 stopa spustio sa na oko 2.000 bez slanja SOS signala. 
Ministrica Royal kazala je da su dešavanja u kokpitu između 10:30 i 10:31 sati krucijalna i možda sadrže ključ misterije avionske nesreće u kojoj je poginulo 150 osoba.
Rješavanje misterije ovisit će o dvjema crnim kutijama na kojim se nalaze svi podaci o letu i razgovor pilota i kopilota. Crna kutija sa snimkom razgovora stigla je u laboratorij u francuskom zračnom uredu za istrage u Parizu.
Francuski ministar unutrašnjih poslova Bernard Cazeneuve kazao je da je crna kutija oštećena, ali da se može iskoristiti za podatke. Istražitelji bi danas trebali održati konferenciju za novinare u 16:00 sati, gdje će saopćiti rezultate.