Dugo skrivana tajna

Uskoro će se znati ime čovjeka koji je 1. maja 2011. godine u Pakistanu ubio vođu terorističke mreže Al Kaide Osamu Bin Ladena, koji je bio najtraženiji čovjek na svijetu nakon napada na Sjedinjene Države u septembru 2001. Riječ je o pripadniku elitne antiterorističke jedinice imena Navy SEAL Team.

Američka televizijska mreža Fox News najavila je da će početkom sljedećeg mjeseca emitirati ekskluzivni intervju s osobom koja je tokom akcije napada na kuću u kojoj se skrivao Osama bin Laden ubila vođu međunarodne terorističke mreže.
U emisiji će se ta osoba pojaviti i po prvi puta, nakon gotovo dvije i pol godine, progovoriti o detaljima akcije koja se odvijala u maju 2011. godine u gradiću Abbottabad na sjeveru Pakistana.
FOX News prikazat će svoj novi dokumentarni film pod nazivom Čovjek koji je ubio Osama Bin Ladena u utorak 11. novembra i u srijedu 12. novembra.
Zadnji trenuci života
Tokom dvije večeri gledatelji će moći pogledati ispovijest člana Navy SEAL-a koji tvrdi da je ispalio metak koji je ubio vođu terorističke mreže koja svijetom godinama sije strah. U dokumentarcu će se govoriti i o obuci članova elitne antiterorističke postrojbe, o nekim zanimljivim akcijama, pa i o nesreći vojnog helikoptera koja se dogodila u noći prije ubistva Osame bin Ladena.
Ubica bin Ladena progovorit će i o trenucima kada se suočio s Bin Ladenom i posljednjim trenucima života traženog bjegunca.