Oni će kultivisati ovu zemlju

U propovjedi koja se navodno održala u nedjelju u moskovskoj crkvi, ruski pravoslavni protojerej Dmitri Smirnov je kazao da budućnost pripada muslimanima nakon što ih je usporedio sa hrišćanima, prenosi WorldBulletin.

Pozivajući se na vlastito iskustvo jedna od starijih žena u crkvi je spomenula da muslimani vozači nikada ne uzimaju novac kada je voze u crkvu, dok su hrišćanski vozači samo zainteresirani da zarade novac.

Dijete ne uzima novac od svoje majke, naročito ukoliko ona ide na molitvu, kazao je protojerej, citirajući muslimane vozače, dodajući da hrišćanski vozači kažu: "To je moj posao".

"Musliman koji vas vozi za Vaskrs ili bilo gdje drugo bliži je Mesiji (Isus Hristu) od hrišćana koji želi novac", kazao je Smirnov svojoj pastvi, "jer hrišćanski vozač nema milosti, sažaljenja i dobrote u svom srcu".

"Musliman nije zainteresovan da se okoristi o staricu. Umjesto toga, musliman će ponuditi da je provoza, da je odvede u praonicu rublja, plati račune, odveze na pijacu, ponese njene torbe do stana ili lifta (ukoliko ga ima)", navodi on.

Simonov je dalje rekao: "Zbog toga, budućnost pripada muslimanima. Budućnost je njihova. Oni će kultivisati ovu zemlju, jer današnjim hrišćanima nisu potrebne ove stvari".

"Zapravo, za vrijeme njihovih praznika ljudi su preplašeni da uđu u njihove moskovske četvrti jer na desetine hiljada muslimana pada na sedždu i obožava Boga. Na kojem mjestu ste vidjeli toliko veliki broj pravoslavaca? Ne možete ih vidjeti nidgje ni u koje vrijeme", zaključio je on.

Muslimani sačinjavaju 15 odstvo stanovnika Rusije i islam je druga po veličini religija u zemlji. U nekim dijelovaim sjevernog Kavkaza i regijama centralne Azije, islam je vodeća religija. Oko dva miliona muslimana također živi u glavnom gradu Rusije, Moskvi.

(IslamBosna)