Potpuno drugog ugla

Mnogo ljudi je i danas, više od decenije nakon napada Al Kaide na Njujork i Vašington, skeptično po pitanju onoga što se zaista dogodilo 11. septembra 2001. godine. Najveći broj njih vjeruje da napad nije bio rezultat akcije terorista, već pažljivo planirana namještaljka Vlade SAD.

Nedavno otkriven video navodno zabilježen 11. septembra, ali iz potpuno drugog ugla u odnosu na snimak koji je prikazan na televiziji, daje teoretičarima zavjere još materijala.

Autor video koji je na YouTube za samo nekoliko dana sakupio preko 2 miliona pregleda, ističe dvije pojedinosti koje nije moguće objasniti "zvaničnom" teorijom.

Prvo, avion je u drugu zgradu Svjetskog trgovinskog centra jednostavno uleteo kao "nož u puter" prije nego što je eksplodirao unutra. Kao što primjećuje kreator snimka, avion ne može da probije čeličnu strukturu zgrade kao što se vidi na snimku.

Druga pojedinost još je šokantnija, smatra autor videa!

Usporeni snimak otkriva da jedno krilo aviona, pre nego što je udario u zgradu, prolazi IZA zgrade koja je daleko iza kula bliznakinja!

Obje ove pojedinosti su dokaz, smatra autor klipa, da je snimak koji je 11. septembra obišao svijet, zapravo samo rezultat pažljive kompjuterske montaže.

Pogledajte i sami sporni snimak: