Pogledajte kako je izgledalo

Kada su ronioci pronašli tijelo 17-godišnjeg Park So Hyuna, uz njega je bio i mobilni telefon, koji je zajedno sa ostalim ličnim predmetima vraćen porodici. Njegov otac je pronašao snimak, koji je dječak načinio malo prije nego što se udavio sa svojim drugarima, i odlučio da ga objavi.

Na snimku je dječak zabilježio kako je izgledalo u kabinama trajekta koji je potonuo, gdje su oni čekali bilo kakvo obavještenje, i dalje ne sluteći da će svi poginuti.
Nekoliko desetine studenata su pod palubom, i diskutuju da li će završiti na vijestima. Oni se takođe raspravljaju da li brod tone ili ne, a sve vrijeme u pozadini se čuje upozorenje sa razglasa koje im govori da ostanu tu gdje jesu.
U jednom trenutku, dječak koji je stradao kaže "Da li ću stvarno umrijeti?".
On je to izgovorio u 8:55 po lokalnom vremenu, u isto vrijeme kada je posada broda uputila poziv za pomoć. Studenti se pitaju da li će potonuti, i gdje su im učitelji.
Neko kaže "šta radi kapetan?".
Kada je dobio ovaj snimak od obalske straže, koja je pronašla tijelo dečaka, njegov otac je odlučio da ga obajvi.
On je rekao da želi da svijet vidi kako je izgledalo biti na tom brodu, i umrijeti na njemu.
Svakim danom, svijet dobija nove potresne priče o djeci koja su poginula u južnokorejskom trajektu.
Više od dvije nedelje poslije nesreće, kada se trajekt od 6.825 tona prevrnuo i potonuo, potvrđena je smrt 213 osoba, a 89 se i dalje vodi kao nestalo, što je dovelo do bijesa i frustracija porodica žrtava.
Trajekt Sevol se sa 476 ljudi i članova posade prevrnuo 16. aprila. Skoro 300 bili su učenici i nastavnici srednje škole u gradu Ansan, južno od Seula. v