Nađen drogiran i sa isječenim rukama u mećavi

Mladić je pronađen drogiran i na ivici smrti u smetovima kod Osla. Priča Češki, Slovački, Ruski, Poljski, ali sanja na Engleskom. Kada se probudio iz kome, nije mogao da se sjeti ni ko je, ni kako se našao u Norveškoj. Sebe sada zove John Smith, dok policija pokušava da otkrije njegov pravi identitet. Jedna porodica u Českoj se javila da prepoznaje mladića, što tek treba da bude provjereno.

Djeluje kao zaplet filma "Dug poljubac za laku noć", ali radi se o istinitom događaju.
Mladić je nađen u smetovima u Oslu, glavnom gradu Norveške. Poslije više dana koje je proveo u komi, on se probudio i otkrio da ne zna ništa o sebi. Priča savršeno Engleski, ali ne zna odakle je, ni kako se tu našao.
Misteriozni čovjek, koji sebe zove John Smith u nedostatku pravog identiteta, je pronađen sa koktelom droga u sistemu i posjekotinama na zglobovina na ruci, koje ukazuju da je bio vezan.
Kaže da nije iz Norveške, ali da bi mogao da bude Čeh, pošto taj jezik najbolje razumije. Razumije i Slovački, Poljski i Ruski, i ima jak ruski akcenat.
- Posjekotine su bile duboke i bilo je potrebno nekoliko mjeseci da zarastu. Očigledno je da su mi ruke bile vezane. Bio sam paralizovan i nisam mogao da pričam. Doktori su rekli da je to zbog raznih droga koje sam imao u sistemu. Uplašen sam i očajan, i samo želim da se izvučem iz ove situacije - rekao je misteriozni čovjek.
Dodao je da misli da je Čeh, pošto taj jezik najbolje razumije, ali da sanja na Engleskom.
Čovjek je otkriven u smetu snijega u Oslu 14. decembra prošle godine. Bio je tri dana u komi, prije nego što se probudio.
Policija je uzela njegove otiske prstiju i objavila njegovu fotografiju na Interpolu, ali za sada istraga nije dovela do rješenja misterije.
- Mogao bih da budem kriminalac, iako skoro da bih volio da jesam. Bar bih znao ko sam, rekao je nesrećni mladić.
Policija u Oslu kaže da je njegov slučaj predat odsijeku za nasilne i seksualne delikte.
Jedna porodica se javila da je to njihov sin
Misterioznog stranca prepoznala je jedna češka porodica, saopštila je češka policija.
"Najvjerovatnije je riječ o 36-godišnjem Čehu. Pouzdano ga je prepoznalo nekoliko članova njegove porodice", navela je češka policija.
Češka policija saopštila je da su nejasne okolnosti njegovog boravka u Norveškoj a da u Češkoj niko nije prijavio da je nestao. Mihala P. su, prenose češki mediji, prepoznali njegovi roditelji kada se fotografija misterioznog stranca koji je izgubio pamćenje.
"Sina nismo vidjeli nekoliko godina", kazao je televiziji Barandov njegov otac i potvrdio da je posljednje tri godine sin živio u Pragu.