Zabrinutost

Bonnie Jacobson (34) iz New Yorka u ponedjeljak je izgubila posao u brooklynskoj taverni Red Hook nakon što je izrazila zabrinutost kako bi cjepivo moglo utjecati na plodnost.

Bonnie je rekla da su ona i njezin suprug nedavno počeli raditi na djetetu, a njihovo planiranje djeteta stavljeno je na čekanje nakon njezinog gubitka posla zbog pandemije koronavirusa, prenose vijesti NBC.

Rekla je da je otpuštena nekoliko dana nakon što se usprotivila obveznom cijepljenju osoblja. Ona se ne želi još cijepiti jer smatra kako još uvijek nedostaje istraživanja o tome kako i utječe li cjepivo na trudnice i plodnost.

Prema američkom Centru za kontrolu i prevenciju bolesti, u tijeku su klinička ispitivanja kako bi se procijenio rizik od cjepiva Covid-19 na trudnicama. Iz Centra su rekli da i Pfizer i Moderna u kliničkim ispitivanjima prate trudnice.

– Iako u potpunosti podržavam cjepivo i razumijem njegovu važnost, vjerujem da je ovo vrlo osoban izbor – rekla je Bonnie u mailu koji je poslala šefovima.

No, vlasnik taverne Red Hook Billy Durney rekao je da restoran provodi svoju politiku koja zahtijeva da se cijelo osoblje cijepi jer su ponovno otvorili svoja vrata kupcima. Dodao je kako je ta politika revidirana kako bi se napravila iznimka za osoblje kojem je zabranjeno uzimanje cjepiva zbog ‘osobnog zdravlja ili invaliditeta’, prenosi 24sata.hr.

Priznao je da se cijela ova situacija mogla odigrati drukčije.