Bajramska čestitka SDA

Svim Bošnjacima vjernicima, kao i svim muslimanima Kosova, ispred SDA i u svoje osobno ime, čestitam nastupajći ramazanski Bajram i želim da ga provedu u miru, bogobojaznosti i dobročinstvu.

Posebno čestitam onima koji su blagoslovljeni mjesec Ramazan proveli u postu, dokazujući time spremnost u izvršavanju Allahovih propisa, i time se pridruže onima koji vjeruju i čine dobra djela, i koji se zalažu i bore na Božjem putu svojim životima i svojim imecima. Time su dali nabolji odgovor onima koji su se prepustili iskušenjima i zadovoljstvima ovoga svijeta, zaboravljajući da je on prolazan i da će trajne i neprolazne vrijednosti dostići samo oni koji se u Allaha uzdaju, koji su strpljivi i istrajni i koji ne posustaju niti okreću leđa pravoj vjeri i svojoj zajednici.
Nikome kao Bošnjacima danas na Kosovu nije potrebno pravo vjerovanje, iskreno zalaganje, istrajnost i udruživanje na Alalhovom putu, da bi opstali kao zajednica i ostvarili svoja neostvarena prava, i postali ravnopravni stanovnici ove zemlje. A to Bošnjaci mogu postići samo ako budu ispravno vjerovali, ako budu slijedili one koji su na pravom putu i trudili se da ostvare slogu i snagu, a budu se klonili onih koji su skrenuli sa pravoga puta, i koji rade na štetu naše vjere i svog naroda.  
Predsjednik SDA Kosova, Dr Numan Balić