Na graničnom prelazu Jarinje

Zamjenik ministra u Ministarstvu dijaspore i strateških investicija, Ćerim Bajrami, reagovao je na zadržavanje dvojice Bošnjaka pripadnika Bezbjednosnih snaga Kosova, koje je srbijanska policija ispitivala na graničnom prelazu Jarinje, a za koje su mediji na albanskom prenijeli da se radi o pripadnicima srpske nacionalnosti.

Njegovo reagovanje prenosimo u cijelosti:
I ovom prilikom pridružujemo se predstavnicima institucija Kosova koji su u subotu, 19. januara 2019. uputili protest zbog zaustavljanja i ispitivanja Alena i Anela Ujkanovića na međudržavnom graničnom prelazu Jarinje, između Republike Kosovo - Srbija, koji su putovali sa svojim ocem u posjetu porodici u Novom Pazaru.
Ovo je nasilno maltretiranje i neprimjereno ponašanje državnih organa Srbije, s ciljem pritiska i rušenja procesa integracije nevećinskih zajednica u sistem Kosova, najviše na srpske pripadnike u BSK i državnim institucijama Republike Kosova, a evo sada isto čine i nad pripadnicima bosnjačkog naroda u Republici Kosova...
Međunarodna zajednica je na potezu i očekujemo njeno urgentno i neophodno reagiranje, da se ove srbijanske nasilne radnje zaustave!
S druge strane, osuđujemo što je cijelo današnje poslijepodne u medijima na albanskom jeziku, kako štampanim tako i u TV izještajima - iako čak izgovaraju njihova imena Alen i Anel Ujkanović, - ove mlade Bošnjake iz ponosne Rvatske, odnedavno oficire u BSK, predstavljaju kao pripadnike srpske nacionalnosti u Bezbjedonosnim snagama Kosova, koristeći čak i izjavu portparola ministarstva FSK...
Svaka čast 'majstori'! - naglasio je u postu na svom Facebook profilu Ćerim Bajrami.