Medijski napadi na poslanika Skupštine Kosova

Poslanik u Skupštini Kosova Adem Hodža javno se obratio pojedinim portalima na albanskom jeziku da prestanu sa klevetama i uvredama na njegovu ličnost.

Njegovo reagovanje prenosimo u celosti:
"Od početka bavljenja političkim životom, suočio sam se sa raznim napadima koji imaju za cilj da povrede moj lični i politički integritet. Kao poslanik i jedini predstavnik Goranske zajednice u Skupštini Kosova, doprineo sam prevazilaženju teških političkih procesa i jasno dokazao da goranska zajednica ne samo da zahteva poštovanje svojih prava, već da i aktivno daje doprinos razvoju multietničke harmonije na Kosovu i razvoju Kosova uopšte.
Zbog mog političkog učešća unutar institucija Kosova, napadali su me i zakonodavci van Kosova. Takođe, neki mediji su me etiketirali u negativnom kontekstu, uglavnom neki mediji iz Regiona ali takodje i barem jedan od medija na Kosovu. Svestan da kad je neko aktivan u političkom životu može se i suočiti sa raznim napadima, zato sam sve napade na mene savladao uz strpljenje ili često bez ikakvih reakcija od moje strane.
Poštujem i izuzetno cenim slobodu medija. Postojanje medijskih sloboda je pokazatelj demokratije u jednom društvu. Međutim, moram da podsetim da u kosovskom zakonodavstvu postoji "Civilni zakon protiv kleveta i uvreda". Ako se kleveta i uvreda naprave putem medija, u istim medijima se mora i objaviti i demant. Zakon mi takodje daje pravo, ne samo kao politički angažovana osoba, već i kao građanin, da tražim u sudskom postupku da zaustavim klevetu i uvredu, kao i da se povuku klevetničke i uvredljive informacije o mojoj ličnosti. Ako napadi na mene ne prestanu, moraću da tražim svoje pravo sudskim putem.
Opet, ne želeći ni na koji način ugroziti nečiji imidž kao medije, neću ni spomenuti ime portala. Kao poslanik i jedini predstavnik goranske zajednice u Skupštini Kosova, imam mnogo veće i prioritetnije obaveze. S’toga kao aktivna osoba u politici, kao poslanik, kao građanin, kao suprug i roditelj, upućujem javni apel i uljudno zahtevam na ove kosovske medije da okončaju napade na mene,a mislim da će u ovom apelu i zahtevu prepoznati sebe.", stoji u saopštenju koje potpisuje Adem Hodža, poslanik u Skupštini Kosova.