I dalje ostaju u opoziciji

Srpska lista je saopštila da zbog različitih dezinformacija koje su se pojavile u medijima, želi da informiše javnost i građanima potvrdi jasan stav poslanika Srpske liste “da neće učestvovati u radu skupštine u Prištini sve dok se ne povuku takse koje je uvela Priština i time ugrozila opstanak srpskog naroda na Kosovu”.

“I ponavljaćemo to dokle god bude potrebno i dokle god ne shvate svi oni koji su u Prištini i na Zapadu navikli da imaju svoje Srbe da na nas u toj raboti ne računaju”, navodi se u saopštenju.

“Poslanici Srpske liste su u opoziciji, i ne podržavaju prijedloge koji dolaze na dnevni red od brutalne otmice direktora Кancelarije za Kosovo Marka Đurića, prebijanja golorukog naroda i legalnih i legitiminih predstavnika Srba, 26. marta prošle godine u Mitrovici”, navodi se dalje u saopštenju.

Kako navode devet poslanika Srpske liste su mandat dobili podrškom 90% svojih sunarodnika i uvijek su uz svoj narod.

"I neće promjeniti svoju odluku, a jedan poslanik Samostalne liberalne stranke koji je i dalje dio vladajuće koalicije Ramusha Haradinaja i glasa za sve što predlože kosovski Albanci neka glasa i dalje, za razliku od njega, naši mandati pripadaju srpskom narodu a ne albanskom, za nas su glasali Srbi a ne Albanci”, dodaje se u saopštenju.