Kod uhapšenih pronađeno oružje i novac!

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a u saradnji sa mađarskom policijom uhapsili su 7 osoba osumnjičenih da su nedozvoljeno prelazili granicu i krijumčarili Kosovare u Austriju, saopštio je MUP Srbije.

"Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, a u saradnji sa Bezbjednosno-informativnom agencijom i Policijskom upravom u Subotici, uhapšeni su K.F. (1973), koji se sumnjiči da je organizator grupe, S. S. (1980), Ž. P. (1961), Đ. P. (1978), R. A. (1950), N. B. (1997) i K. M. (1990)", piše u saopštenju.

Dodaje se da su osumnjičeni od sredine aprila do sredine maja omogućili prebacivanje većeg broja Albanaca sa područja Kosova, u Mađarsku i nedozvoljeni tranzit do teritorije Austrije.

"Osumnjičeni su zainteresovanim licima za odlazak u zemlje Evropske unije organizovali prihvat na teritoriji Subotice, nakon čega su im omogućavali da na nedozvoljen način prelaze državnu granicu Srbije i Mađarske, pješice, izbjegavajući graničnu kontrolu", piše u saopštenju.

Policija sumnja da su im nakon toga, u međuzoni, predavali putne isprave državljana Srbije sa kojima imaju sličnosti, uz pomoć kojih su oni potom na nedozvoljen način ulazili na teritoriju Mađarske.

"Sumnja se da su im potom organizovali dalji nedozvoljeni tranzit preko Mađarske do konačne destinacije u Austriji", piše u saopštenju i dodaje se da su za prebacivanje uzimali 3.000 eura po osobi.

Policija je prilikom pretresa kod grupe pronašla tri pištolja, 263 komada municije različitog kalibra, oko 8.000 eura i više mobilnih telefona.

Takođe, od osumnjičenih privremeno su oduzeta četiri putnička motorna vozila koje su koristili, a oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.