Biće aktivne do kraja avgusta

Saradnjom Ministarstava unutrašnjih poslova Kosova i Albanije, od jučer su na putevima Albanije i Kosova počeli patrolirati zajedničke patrole saobraćajne policije.

Zajedničke patrole poliija Kosova i Albanije biće aktivne do kraja avgusta, kada se očekuje značajno povećanje turista sa Kosova na albanskom primorju. Policijske patrole smjenjivaće se svakih deset dana.

"Nastavljamo saradnju, uz ocjenu da je ona svih prethodnih godina bila uspješna. Ovo je osma godina u kojoj sprovodimo akciju zajedničkih patrola", rekao je potpukovnik Sabedin Mehmeti, diektor saobraćajne policije Kosova.

"Turistička sezona je počela, tako da je potrebno da kosovska policija patrolira sa nama, a sve kako bismo garantovali sigurnost putnika. Dakle, mi nismo tu da kažnjavamo, već da savjetujemo i spriječimo saobraćajne gužve", dadao je Mitat Tolaj, direktor saobraćajne policije Albanije.

Predstavnici saobraćajnih policija vjeruju da će, kao i u prethodnom periodu, zajedničke patrole značajno doprineti smanjenju saobraćajnih nezgoda i poštovanju zakona. Ujedno, apeluju na učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise.

Marija Perić, RTK2