Simbol "dvoglavog orla" kojeg su dvojica Albanaca koji igraju za reprezentaciju Švicarske, Granit Xhaka i Xherdan Shaqiri pokazali tokom utakmice sa Srbijom digla je prašinu u srpskim medijima.

Posljednji slučaj je da se na internetu se pojavio "screenshot" na kojem Gagi Đogani pravi plesni pokret koji je neke korisnike društvenih mreža podsjetio na simbol dvoglavog orla, piše srbijanski tabloid "Kurir".

Mnogi su smjesta osuli paljbu na Đoganija, optužujući ga za provokaciju.

Iako je opšte poznato da je popularni pjevač ujedno i jedan od poznatijih plesača 90-ih, i da je vrlo moguće da je njegov plesni pokret izvučen iz kontektsta, fanovi a i pojedine javne ličnosti, na društvenim mrežama su uputili lavinu negativnih komentara na njegov račun.

S obzirom na to da je u pitanju samo jedna fotografija, i da sa sigurnošću ne može da se tvrdi da je Gagi ciljano napravio taj provokatorski pokret, on je objasnio da je apsolutno šokiran onim što čuje.



- Ja sam zgrožen, zgranut i zatečen! Nemam pojma o čemu se radi! U ovoj zemlji svako može da te vrijeđa, omalovažava. Tužan sam. - rekao je primjetno uznemireni Gagi.

- Udaraju me tamo gdje najviše boli, zbog našeg porodičnog porijekla sa Kosova! Pa ja sam na Facebooku javno podržavao Srbiju, kačio sam i slike. Zar to nije dokaz da mi tako nešto ne bi palo na pamet? Ja sam rođeni Beograđanin. Ne mogu da vjerujem kako mi je dan počeo, molim vas napišite da hejteri popiju otrov! Želim im da piju otrov svaki dan!", poručio je iznerviran pjevač.