OVO IMA SAMO NA BALKANU

Kad čovjek pomisli da je ovdašnja politika najniže dno, obično je samo dovoljno pogledati preko granice.

U Srbiji postoji političar kakvog čak ni mi nemamo. Riječ je o Draganu Markoviću Palmi, bivšem dugogodišnjem gradonačelniku Jagodine, a sada predsjedniku skupštine tog grada i lideru stranke Jedinstvena Srbija.

Poznat po svojim ispadima, Palma je u posljednje vrijeme medije punio svojim ponižavanjem siromašnim građanima kojima je pred televizijskim kamerama dijelio novac.

Sirotinja se jada, a milosrdni Palma pred kamerama licitira i dijeli pare

Dijeljenje novca funkcionira tako da nakon što mu u pravilu stariji građani i majke više djece kažu za svoje financijske probleme, a onda Palma licitira i određuje koliko će im para dati.

Za svako dijete u pravilu daje dvije tisuće dinara (nešto manje od 40 KM), a isto toliko dobiju bolesni i stariji građani za lijekove.

Ključ je reći da koristite lijekove, a ako opišete kakve lijekove, čini se, veće su šanse da Palma udijeli više od standardnih iznosa.

"Sam živim, pijem lijekove za nogu i za reumu", rekao je vremešni gospodin, nakon čega je milosrdni Palma presudio: "Dobro, tri hiljade za gospodina".

Jednoj je gospođi kojoj sin ne radi rekao da "dođe u ponedjeljak i odmah ujutro počinje raditi".

"Pošto nigdje ne radite tri hiljade dinara da vam damo, ali mora jedan od roditelja da radi. Imate talijanske tvornice, njima trebaju radnici, pogotovo žene", poručio je jednoj ženi.

Marković Palma je na gotovo identičan način dijelio novac nekoliko puta, zadnji put u prosincu prošle godine, a kako to izgleda pogledajte u videima.