DA LI ĆE BITI UHAPŠEN?

Haški sud još uvijek nije obavijestio Srbiju o datumu izricanja presude lideru SRS-a Vojislavu Šešelju, ali su načelno kazali kako se to može očekivati do 31. marta, izjavio je u ponedjeljak predsjednik Nacionalnog vijeća Srbije za suradnju s tim sudom Rasim Ljajić.

Naglasio je kako će se Srbija o zahtjevu Suda, da Šešelj prisustvuje izricanju presude, odrediti kada i definitivno stigne taj zahtjev, navodeći kako će Srbija poštovati svoje međunarodne obveze i svoj zakon, te s druge strane voditi računa o ukupnoj stabilnosti u zemlji i u društvu.

Na pitanje hoće li  Srbija uhapsiti Šešelja ako bude morala, Ljajić je rekao kako u ovom trenutku na to pitanje ne može da odgovori - ni sa da, ni sa ne, prenosi Tanjug.

Upitan za slučaj radikala koje Sud optužuje za nepoštovanje suda, Ljajić je ustvrdio kako je Srbija predložila Haškom sudu opciju da im se u Srbji sudi za ono za šta su optuženi.

"Nismo dobili odgovor i čekamo odgovor Suda. Naš prijedlog je bio strogo povjerljiv, a onda su ga oni objavili. To je apsolutno njihova greška. Ovo je nepoštovanje suda, radi se o podnesku pod oznakom stroge povjerljivosti", izajvio je Ljajić.