Traga se za djevojčicom

U nevremenu koje je zahvatilo Tetovo i okolinu smrtno je stradalo pet osoba, među kojima troje djece, dok se jedno lice vodi kao nestalo.

Spasilačke ekipe pronašle su beživotno tijelo 61-godišnje muške osobe, koja se vodila kao nestala u poplavama u Tetovu i okolini, potvrdio je novinarima glasnogovornik Sektora unutrašnjih poslova Tetovo Marjan Josifovski.
Time se brojka smrtno stradalih u poplavama u okolini Tetova popela na pet.
"U blizini naplatne rampe Tetovo - Gostivar, na izlazu u grad Tetovo, u livadama mjesta Brodište, nekoliko ljudi koji su sakupljali otpad pronašli su beživotno muško tijelo, nakon čega su odmah obavijestili nadležne službe", izjavio je Josifovski.
Policija je odmah nakon dojave obezbijedila prostor, a ubrzo su pozvani i članovi porodice, koji su potvrdili da je riječ o 61-godišnjoj muškoj osobi inicijala R.J. iz sela Lisec, koja je nestala u poplavama.
Neposredno prije poplava, taj mještatin sela Lisec je poveo stado ovaca u planinu iznad mjesta Golema Rečica kod Tetova, nakon čega mu se gubi svaki trag.
Pronalaskom tijela 61-godišnjaka iz sela Lisec, broj žrtava u poplavama koje su zadesile Tetovski region dostigao je pet.

Dvodnevna žalost zbog tragedije

Još uvijek se traga za šestogodišnjom djevojčicom iz tetovske Šipkovice, koja se vodi kao nestala.
U nevremenu koje je zahvatilo Tetovo i okolinu smrtno je stradalo pet osoba, među kojima troje djece, dok se jedno lice vodi kao nestalo.
Najmanje 70 osoba je povrijeđeno.
Oštećeno je više od 200 objekata, kao i veliki broj vozila, traktora i ostale poljoprivredne mehanizacije.
Skupština opštine Tetovo proglasila je dvodnevnu žalost.
Nadležne institucije su i dalje na terenu kako bi se štete što prije sanirale.
Makedonska Vlada je odlučila isplatiti jednokratnu pomoć od blizu 500 eura porodicama zahvaćenim nevremenom.