Međusobne provokacije premijera dvije zemlje

"Pobijedit ćemo bez dronova i tuđe pomoći", poručio je premijer Aleksandar Vučić svom kolegi s albanske strane, Ediju Rami, koji je s oduševljenjem objavio veliku vijest kako je Albanija pobijedila Srbiju na Međunarodnom sportskom arbitražnom sudu u Lausanni.

Naime, CAS je utvrdio da je Srbija kao organizator susreta kriva što je došlo do prekida kvalifikacijske utakmice održane u Beogradu te joj je oduzeo tri boda, a Srbija sada ima -2 boda na kontu te su miljama daleko udaljeni od Europskog prvenstva u Francuskoj. I dok u Srbiji tuguju i smatraju da je odluka nepravedna, Tirana slavi.

"Pobjeda međunarodne pravde. Tri boda za crveno-crne", napisao je na Twitteru albanski premijer, kojem je brzo odgovorio Vučić.

"Odluka suda predstavlja uvredu za sve normalne ljude", napisao je Vučić na Twitteru, a zatim je dodao: "Pobijedit ćemo vas u Tirani, bez dronova i tuđe pomoći".

Vučićevo obećanje nije previše zabrinulo Albance. Njihovi mediji trljaju Srbima sol na ranu pa tako možete pročitati naslove poput: "Zbogom, Srbija", "Pobjeda nogometa nad mržnjom iz Beograda", a često se recitiraju "provokacije iz Srbije". Kad smo kod provokacija, imaju i Albanci svog konja za utrku.

Bez obzira na provokacije, predsjednik Nogometnog saveza Albanije Armand Duka želi smiriti tenzije.

"Reprezentaciju Srbije dočekat ćemo kao prijatelja i učinit ćemo sve da taj dan pretvorimo u slavlje", poručio je Duka.