Riječ je o čovjeku sa kriminalnom karijerom

Policijski službenici Policijske stanice Han Pijesak uhapsili su jučer Radovana Todorovića zbog napada na kamion sa posmrtnim ostacima ubijenih Bošnjaka u Srebrenici koji se kretao prema Srebrenici na magistralnom putu Han Pijesak - Vlasenica, u mjestu Čađavica.

Radovan Todoroviće je odmah pušten na slobodu, a dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo, područna kancelarija Vlasenica izjasnio se da nema elemenata krivičnog djela, te će protiv ovog lica biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Nijedan medij u BiH nije posvetio veću pažnju o ovom sramnom napadu, niko nije objavio puno ime napadača. Da je kojim slučajem napadnut kamion sa posmrtnim ostacima ubijenih Srba, a da je napadač bio Bošnjak digla bi se neviđena hajka. Garantujemo da bi čak i mediji u Federaciji BiH to djelo nazvali terorizmom.

Uz puno ime napadača objavljujemo i njegovu fotografiju. Riječ je o čovjeku sa kriminalnom karijerom, likom koji je pogodan za specijalne provokatorske zadatke. Radovan je postigao svoj cillj, njegov napad iznova je uzburkao mržnju u grudima Srba u Republici Srpskoj.