U razgovoru sa Hashimom Thaçijem

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović poručila je danas, u razgovoru s kosovskim ministrom spoljnih poslova Hashimom Thaçijem, da će Hrvatska i dalje pružati snažnu podršku i prenositi svoja znanja i iskustva Kosovu na evroatlantskom putu.

"Tokom susreta potvrđeni su prijateljski odnosi dvije države kao i obostrana želja za jačanje saradnje na području privrede, a razmotrena je i saradnja država Jugoistočne Evrope na području energetskih i infrastrukturnih projekata", saopštio je kabinet hrvatske predsjednice.

Prvi potpredsjednik kosovske Vlade i šef diplomatije Hashim Thaçi čestitao je Grabar-Kitarović na izboru za predsjednicu i izvjestio je o reformama koje preduzimaju kosovske vlasti, približavanju EU i o trenutnom stanju bilateralnih odnosa sa susjednim zemljama.

Thaçi je, kako se dodaje u saopštenju, naglasio i snažnu podršku zaštiti i promovisanju prava hrvatske nacionalne manjine na Kosovu kao i visoki nivo uključenosti albanske zajednice u hrvatsko društvo.

Kosovskog ministra primio je i predsjednik Sabora Josip Leko, a slijedi susret sa hrvatskom šeficom diplomatije Vesnom Pusić.