Predstavili ga kao kanibala

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Kosova Hashim Thaçi boraviće sredinom januara, tačnije 15. januara, u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Na crnogorskim portalima je počela da cirkuliše fotografija na kojoj su Hashim Thaçi, Javier Solana i Bernard Couchner predstavljeni kao kanibali koji vrše transplantaciju organa otetih Srba.

Ova slika pripremljena je od strane srbo-crnogorskih portala, i raznih anti-albanskih udruženja, koji su započeli kampanju protiv najavljene posjete zamjenika premijera Hashima Thaçija službenoj Podgorici, prenosi list "Zëri".

Izgleda da je posjeta Thaçija duboko dirnula u srpske nacionalističke korijene, koji su najavili nasilne proteste protiv njegove posjete.

Udruženje Srba u Crnoj Gori i srpsko-crnogorski novinari su izjavili da će "po svaku cijenu" spriječiti posjetu bivšeg premijera Kosova, prenosi list "Zëri".

Oni također optužuju i Đukanovića što je uputio poziv Thaçiju, te dodaju da on ima stare veze sa kosovskim liderom.

Prema izjavama iz takozvanog udruženja "Protjeranih sa Kosova i Metohije", Thaçi ima "komandnu odgovornost i za egzekucije brojnih civila od strane UÇK-a, Srba i Crnogoraca na Kosovu".

Iz ovog udruženja također kažu da "Lažni premijer lažne države Kosovo je i sam izvršio egzekucije brojnih Srba u južnoj srpskoj pokrajini".

Također prema zajedničkoj izjavi ovih organizacija stoji da "Thaçi i sama njegova kanibalska organizacija su razorili sva groblja u Metohiji, kidnapovali i ubili Srbe i mi imamo obavezu da organizujemo veliki protest u Podgorici".

S druge strane, iz nevladine organizacije "Ne-NATO-u" kažu da je posjeta Thaçija Podgorici u 2015. godini uz poziv Đukanovića, ali njegov dolazak nije poželjan.

Kako saznaje list "Zëri" zbog ovakvih nacionalističkih poziva Srba, očekuje se da crnogorska država dočeka zamjenika premijera Hashima Thaçija uz velike sigurnosne mjere.