Pretio jer mu gatara rekla da ga žena vara

M.L., star oko 70 godina koji je sinoć pretio da će se razneti bombom u porodičnoj kući u Ulici Doža Đerđa 66 u Bačkom Gradištu, predao se jutros policiji, saznaje Radio-televizija Vojvodine. Pregovori sa policijom o mirnom rješavanju ovog incidenta nastavljeni su jutros. Oko 9 časova ispred kuće je stigao i njegov sin, a 25 minuta kasnije M.L. je u bademantilu izveden iz kuće u kola hitne pomoći.

Naime, kako prenose srbijanski mediji, on je unazad nekoliko dana maltretirao suprugu. Taj čin ponovio je i juče, a po prijavi, zajedno sa policijom u kuću je stigla i njihova ćerka. On je tada, prema riječima komšija, kroz prozor pucao nekoliko puta iz pištolja, da bi potom pripretio da će se raznijeti bombom. Takođe, kako ističu, ovaj bračni koji ima četvoro djece sklon je konzumiranju alkohola.

Kako dalje stoji u pisanju srbijanskih medija, sve je to uradio jer mu je neka gatara rekla da ga žena (75) vara.

On je samoubistvom pretio defanzivnom bombom, a nezvanično se saznaje da je riječ o bivšem vojnom licu, majoru u penziji. U kući je bila i njegova supruga V.L. Pregovori sa policijom juče bili su neuspješni.

Pregovarački tim policije koji je stigao iz Novog Sada napustio je mjesto događaja. Ispred kuće je ostao jedan policajac, koji je dežurao tokom noći. Do incidenta je najvjerovatnije došlo zbog nasilja u porodici.