Pronašli novu metodu!!!

Zbog pooštravanja uslova za dobijanje azila u zapadnim zemljama, Albanci su izgleda pronašli neku drugu metodu.

Nova metoda kojoj se moćno "suprotstavljaju" dobijanju boravišnog azila francuskim vlastima koji ne daju azil građanima Balkana je napuštanje djece. Nekoliko Albanaca je napustilo svoju djecu, kako bi ona mogla dobiti azil.

Samo u avgustu i septembru, u Francuskoj roditelji su napustili 20 albanske djece od roditelja, kako bi ona dobila azil.

Policija u Tirani je navela da je pokrenula krivičnu istragu protiv jednog od ovih roditelja, Sazana Habibaja, koji je napustio svojeg 13-godišnjeg sina u Francuskoj.

Zabrinutost za napuštanje svoje djece u francuskoj izrazila je također i francuska ambasadorka u Tirani, Christin Moro, prije nekoliko mjeseci.

Također smo uočili porast boravka maloljetnika u našoj zemlji, koji su ostavljeni u Francuskoj od svojih porodica, izvještavaju mediji u Tirani.

"Boravak ovih maloljetnika u Francuskoj, za koje mi smatramo da su napušteni maloljetnici je veoma senzibilno pitanje, jer je mjesto jednog maloljetnika pored njegove porodice a ne u prihvatnim centrima", rekla je ona.