Ostaje otvorena opcija

Ministar za spoljne poslove Albanije Ditmir Bushati je, osuđujući nasilje do koga je došlo na stadionu u Beogradu, nad igračima albanske reprezentacije, naglasio da su sve opcije u vezi posjete premijera Edi Rame Beogradu otvorene. On je optužio svog kolegu Ivicu Dačića za nedostatak volje za deblokadu nastalog stanja, prenosi list "Koha ditore".

Otkazivanje najavljene posjete premijera Albanije Edi Rame Beogradu 22. oktobra ostaje otvorena opcija. Ovo je izjavio i ministar spoljnih poslova Albanije Ditmir Bushati, na konferenciji za štampu u Tirani u srijedu poslije podne poslije događanja na susretu Srbija - Albanija na stadionu u Beogradu.

Ministar za spoljne poslove Ditmir Bushati je u srijedu u Tirani osudio nasilje koje se desilo na stadionu protiv igrača albanske reprezentacije kao i pritisak nad osobljem i navijačima.

On je uputio poziv srpskim vlastima da se distanciraju. Bušati je takođe optužio i svog kolegu Ivicu Dačića zbog nedostatka volje za deblokadu nastale situacije.

Šef albanske diplomatije informisao je javno mnjenje o nekim neprijatnim događanjima, kako je rekao, neprijatnim uoči, tokom i poslije održavanja utakmice između reprezentacija Albanije i Srbije, koja je održana u utorak u Beogradu.

Upravo zbog toga je šef albanske diplomatije tražio razgovor sa svojim srpskim kolegom, ali nije naišao na saradnju.