Naselje Obadi ima 29 domaćinstava

Naselje Obadi u Kragujevcu u Srbiji broji 29 domaćinstava. Sada su u centru pažnje zbog krađe struje.

Ono, samo po sebi, ne bi bilo ni po čemu drugačije od ostalih manjih sela, no mještani se ovdje već 10 godina ilegalno koriste stujom. 'Kragujevačka Elektrošumadija' nedavno je to otkrila i isključila je struju te podnijela kaznenu prijavu protiv čitavog naselja.

Mještani su sami kupili bandere i proveli kabelsku izolaciju, a imaju i svoju elektromrežu. Tvrde kako su pokušavali legalizirati potošnju električne energije, no to nije bilo moguće, obzirom da nisu legalizirali kuće.

Njihova ‘Divlja mreža’ otkrivena je u analizi potrošnje energije na trafostanici u naselju Grošnica, odnosno da energija do naselja Obadi nekamo odlazi, ali da se nigdje ne registrira.

‘Nikome nije palo na pamet da mreža, stupovi i instalacije nisu naši! Oni se nisu priključili na trafostanicu nego su presreli izvode od legalnih potrošača. S te naše legalne mreže nastavili su svoju, kupili su stupove i razvukli kablove do kuća. Sve smo ih isključili, ali su se svi ponovo uključili. Možemo samo ponovo da ih isključimo’, riječi Nebojše Obradovića prenio je srpski "Blic".