Sve učiniti da se odluka Prištine otkloni

Odluka Prištine da zabrani ulazak srpskim zvaničnicima na Kosovu je loša, ali na to nikako ne bi trebalo odgovoriti zatvaranjem vrata, rekao je Borislav Stefanović.

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Borislav Stefanović rekao je da odluka Prištine da zabrani ulazak srpskim zvaničnicima na Kosovo je loša, ali na to nikako ne bi trebalo odgovoriti zatvaranjem vrata.

"Poruka Prištine je loša, ona je iracionalna, ali ukoliko bi vlada odlučila da zatvori vrata, to bi bilo takođe loše i vratila bi se Srbima na Kosovu koji očekuju pomoć i podršku vlade", rekao je šef poslaničke grupe DS novinarima u parlamentu Srbije.

On je ocijenio da je vlada, koja bi eventualno sama "odlučila da zalupi vrata loša vlada" i istakao da treba sve učiniti da se ta odluka Prištine otkloni.

Stefanović, međutim, smatra i da najavljivanje mogućnosti da Srbija više ne učestvuje u dijalogu sa Prištinom govori da se bliže parlamentarni izbori i da se premijer i lider SPS Ivica Dačić vraća "u prepoznatljivu demagošku matricu kojom želi da mobiliše svoje biračko tijelo".

"To je ponovo čvrst, nepokolebljiv i patriotski Dačić", rekao je šef poslanika DS i ocijenio da vjeruje da ovoga puta lider socijalista "neće uspjeti da prevari građane".

Stefanović je još jednom podvukao da je u momentu kada Srbe treba podstaći da izađu na izbore "van svake pameti da se zabranjuje ljudima iz Srbije da dođu na Kosovo".