Alarmantno!!!

Američka obavještajna agencija (CIA) sačinila je tajni izvještaj u kome se navodi da "albanski ekstremisti na Kosovu pripremaju atentate na srpske političke lidere", pišu srbijanski mediji, prenosi list "Zëri". Vijest objavljena u listu "Pravda" izgleda više špekulativno, pošto još uvijek nije potvrđena od strane Američke obavještajne agencije (CIA).

U ovom izvještaju CIA koji je, prema pisanju srbijanskih medija, dostavljen srpskoj tajnoj policiji, navodi se da "ekstremističke grupe bivših pripadnika OVK/UÇK finansirane od strane terorističkih, arapskih grupacija, uveliko pripremaju udar na srpske zvaničnike, ali i visoke funkcionere međunarodne uprave na Kosovu!", prenosi dalje list "Zëri" pisanje srbijanskih medija.

"Najekstremniji dio albanskih ekstremista kao svog neprijatelja više ne gledaju samo Srbe i Beograd, već sve više i Zapad i Vašington i Brisel. Oni se sve jače okreću muslimanskom fundamentalizmu i kao metu označavaju sve 'nevjernike'. Postoje podaci da su ljudi iz vrha rasformirane OVK došli u posredni kontakt sa čelnicima Al Kaide…", navodi se u ovom tajnom izvještaju, prenosi list "Pravda", pozivajući se na odlično obavještenim diplomatskim krugovima!

 U njemu se ne navodi ko bi se konkretno od srpskih političara mogao naći na meti ekstremista, ali se napominje da će oni birati "najviše mete".

"Albanski ekstremisti planiraju udar na vitalne objekte, ali i neke od najviših državnih zvaničnika u Beogradu", pišu američki obavještajci, i naglašavaju da bi Amerikanci na Kosovu mogli da se susretnu sa "afganistanskim scenarijom":

"Albanski lideri u Prištini u ovom trenutku imaju najvažniju ulogu i njima treba pomoći na sve načine. Oni još kontrolišu stvari na Kosovu, ali u kratkom periodu bi stvari mogle da im se otrgnu kontroli. Ekstremisti svoje uporište imaju u činjenici da nezavisnost Kosova u punom smislu još nije zaživjela, a nema izgleda da će se to uskoro i desiti".

U ovom tajnom izvještaju CIA navodi se da su "najopasniji ekstremisti" stacionirani u Skenderaju, Đakovici i Vučitrnu.