Poslao pozive

Osnovni sud u Prizrenu prošlog petka je poslao pozive za glavno saslušanje za ponovno suđenje u slučaju gradonačelnika Prizrena, Ramadana Muje i pet bivših saradnika, dok je istog dana tužilac EULEX-a, Judit Eva Tatrai, podnela žalbu Vrhovnom sudu protiv odluke Apelacionog suda u istom predmetu.

U pozivu poslatom optuženima i njihovim advokatima sudija EULEX-a Vladimir Mikula, koji je vodio proces u prvom stepenu naveo je da stranke moraju da se pojave na sudu "dana 7, 8, 9, 12, 13 , 14, 15. i 16. oktobra ove godine, na sjednice u ponovljenom postupku protiv "Muje i drugih" optuženih za krivično djelo zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja...". Prijem poziva za list "albeu.com" su potvrdila dvojica optuženih.

Iako Osnovni sud planira da se ove godine bavi ponovnim suđenjem u oktobru, tužilac EULEX-a, Judit Eva Tatrai, je podnela žalbu Vrhovnom sudu protiv odluke Apelacionog suda u krivičnom predmetu protiv Ramadana Muje, Sadika Paçarizija, Avnije Ademaja, Kadrije Ukimerija, Abdullaha Tejecija i Minira Krasniqija, optuženih za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja.