Zbog nejedinstva Bošnjaka

Nosilac liste turske partije KDTP na posljednjim lokalnim izborima u opštini Prizren kaže da mjesto potpredsjednika opštine iz redova manjinskih zajednica pripada njihovom kandidatu zbog najviše osvojenih glasova na izborima.

"Mi iz KDTP-a znamo situaciju na terenu a to smo dokazali i na prošlim lokalnim izborima gdje smo, voljom građana, od svih zajednica kao stranka osvojili najveći broj glasova tako da nam objektivno i realno pripada i mjesto potpredsjednika opštine. Da su politički predstavnici bošnjačkih subjekata bili jedinstveni i dobili najveći broj glasova, onda bi njih sljedovalo mjesto potpredsjednika i niko se ni iz jedne nacionalne zajednice u gradu ne bi bunio. Dakle,  Bošnjacima niko nije kriv što su nejedinstveni i podjeljeni a da su na izborima nastupali zajedno to bi, svakako, bila neka sasvim druga priča s obzirom na broj Bošnjaka u regionu Prizrena", rekao je Levent BuÅŸ za portal Gorapress.
Levent BuÅŸ ističe da su oni još prije izbora imali potpisani dogovor sa PDK-om.
"Na lokalnim izborima KDTP u dogovoru sa PDK nije imao kandidata za gradonačelnika te smo zato i ušli u koaliciju sa njima samo da bismo dobili mjesta u opštini koja zaslužujemo da dobijemo. I što je najvažnije mi smo sve to sa PDK-om potpisali na vrijeme, još u toku predizborne kampanje tokom prošlih lokalnih izbora, što druge stranke izgleda da nisu učinile. Mislim da je odgovor sasvim jasan i precizan svima onima koji poznaju ovdašnju političku situaciju oko pitanja dobijanja mjesta potpredsjednika opštine Prizren", rekao je BuÅŸ.